Hoe start je met investeren in vastgoed?

Hoe start je met investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed is makkelijker dan je denkt. Ook jij kunt met je spaarcenten een goede zaak doen. Wij geven je alvast 5 goede tips om van start te gaan.

1. Durf te lenen

Is investeren in vastgoed alleen weggelegd voor de happy few? Niet per se. Ook met een (relatief) klein budget kun je gerust je eerste stappen zetten als investeerder op de vastgoedmarkt. Vandaag is het namelijk nog altijd heel interessant om een lening aan te gaan bij de bank dankzij de lage rentevoeten. Een hypothecaire lening helpt je veel verder te springen dan alleen met je eigen spaarcenten. Hoeveel geld heb je nodig voor je kan investeren in vastgoed? Doorgaans vraagt de bank voor investeringsvastgoed 20 tot 30 procent eigen inbreng van de totale prijs, de rest van het aankoopbedrag kun je lenen. 

2. Hou rekening met alle kosten

Investeren is vooral een kwestie van goed rekenen. Hoeveel kun je zelf inbrengen? Hoeveel moet je lenen? Welke huuropbrengst valt te verwachten? Maak een volledig overzicht. Hou hierbij ook de bijkomende kosten in de gaten (onroerende voorheffing en verzekeringen, onderhoud, renovatie enzovoort). Met al deze kosten kun je het verwachte nettorendement berekenen. Hou ook altijd wat reserves achter de hand.

3. Kies de juiste locatie

Wat is de belangrijkste factor bij het aankopen van vastgoed? Het kiezen van de juiste locatie. Het is een huizenhoog cliché … maar er zit zeker een grond van waarheid in. Bekijk de evolutie van de prijzen in de regio (of vraag hiervoor advies aan een specialist) om te zien hoeveel meerwaarde je kunt realiseren op deze locatie. Kijk niet alleen naar de locatie, maar ook naar het type vastgoed (nieuwbouw, huis, appartement enzovoort) en de demografie van de stad of gemeente waarin je investeert. Zo kan een appartement met één slaapkamer een prima investering zijn in de stad, maar is daar misschien minder vraag naar in sommige landelijke gebieden. 

4. Laat weten wat je wilt

Zoek je investeringsvastgoed? Schrijf je in om op de hoogte te blijven van de nieuwste panden die bij Infinimo verschijnen. Daarnaast is het een goed idee om contact op te nemen voor persoonlijk advies. Misschien zijn er panden op komst die nog niet online staan of kan Infinimo extra tips geven om jouw zoektocht in de juiste richting te sturen.

5. Ga voor zekere huurinkomsten

Wanneer je vastgoed koopt met de bedoeling om het te verhuren, moet je er natuurlijk op kunnen rekenen dat het niet leegstaat. Dan biedt een verhuurgarantie je ongetwijfeld extra zekerheid. Een mooi voorbeeld hiervan is het nieuwbouwproject Résidence De Soie in Ronse. Als je hier investeert in een van de nieuwe appartementen, dan hoort daar een verhuurgarantie bij. Gedurende twee jaar verhuurt Infinimo gratis. Mocht het toch niet verhuurd geraken in die periode, dan betaalt Infinimo de huuropbrengsten terug. Dat noemen ze zeker zijn van je zaak! Op die manier haal je als investeerder een maximaal rendement van 3 procent. Zeker de moeite waard dus om eens te bekijken.

 

Op zoek naar een goede vastgoedinvestering? Ontdek het aanbod van Infinimo of vraag advies.

Hoe start je met investeren in vastgoed?
Terug naar overzicht
Gratis
waardebepaling
Blijf op
de hoogte
pinterest