Vastgoed blijft een veilige investering

Vastgoed blijft een veilige investering

De afschaffing van de woonbonus (vanaf 1 januari 2020) leidde eind 2019 tot een heuse rush op de huizenmarkt. Maar welk effect heeft dit op korte termijn? Blijft vastgoed een vaste waarde?

Jan De Wildeman, partner van Infinimo: “Op korte termijn zie ik de prijzen gewoon meestijgen met de index of helemaal niet stijgen, maar ook niet dalen. In tegenstelling tot de afgelopen jaren: toen stegen ze 1 à 2 procent meer dan de index. Ook het aantal verkopen blijft wellicht stabiel, na de absolute piek in oktober en november door het verdwijnen van de woonbonus.”

Vraag en aanbod

Jan De Wildeman ondervindt dagelijks dat de vraag naar kwalitatief vastgoed in de Leistreek groter is dan het aanbod. “Wij hebben vorig jaar een aantal nieuwbouwprojecten met appartementen in de markt gezet. Het is opvallend hoe snel die appartementen verkocht waren, zelfs op plan. De regio heeft een heel goede bereikbaarheid. Je vindt er veel groen en rust, maar je bent toch in een mum van tijd in Gent. Een streek evolueert constant en straten of wijken worden hip, aantrekkelijker, gewilder en dus ook waardevoller. Dat trekt aan, ook voor jongere mensen.”

“Ook energiezuinigheid is een belangrijke factor. En ten slotte de staat waarin het pand zich bevindt. Niet zozeer de inrichting (modern, klassiek of landelijk) speelt een rol, maar het moet wel allemaal in orde zijn. Daarom blijft nieuwbouw bij de Belg erg populair en ben je zeker van de kwaliteitsgarantie.”

Veilige investering

Vastgoed blijft een veilige investering, of het nu gaat om een tweede verblijf (zeker als je het verhuurt), of om een opbrengsteigendom. “Door de lage rente gaan Belgen steeds minder investeren in aandelen en andere financiële beleggingen en almaar meer in vastgoed. De Belg, met zijn traditionele baksteen in de maag, investeert niet alleen in een recente eigendom maar ook in nieuwbouw en de opkomende reconversieprojecten (=herstructurering van bestaande gebouwen en terreinen).  “Het zal in eerste instantie wel extra kosten maar het rendement op langere termijn wordt wel interessanter.”

In het voorjaar starten Infinimo en projectontwikkelaar Loyd met de verkoop van een grootschalig nieuwbouwproject in Drongen.  Hou dus zeker de website in de gaten: www.infinimo.be

Vastgoed blijft een veilige investering
Terug naar overzicht
Gratis
waardebepaling
Blijf op
de hoogte
pinterest