Waarom een opbrengsteigendom ook voor jou interessant kan zijn

Waarom een opbrengsteigendom ook voor jou interessant kan zijn

Heb je er al aan gedacht om te investeren in vastgoed? Een opbrengsteigendom geeft je financiële zekerheid op lange termijn. Maar wat is een opbrengsteigendom eigenlijk? En wat zijn de voordelen van zo een opbrengsteigendom?

Het woord zegt het zelf al: een opbrengsteigendom is een pand dat je in de eerste plaats koopt om er geld mee te verdienen. Het vastgoed is dus vooral bedoeld als een investering en niet zozeer (of slechts gedeeltelijk) om er zelf te gaan wonen. ‘Vastgoed’ mag je in dit verband erg ruim zien, want een opbrengsteigendom kan heel divers zijn. Denk bijvoorbeeld aan een appartement, een garagebox, een handelspand, een huis, studentenkamers of zelfs een volledig appartementsblok. De constante hierbij is dat je het vastgoed na de aankoop aanbiedt op de huurmarkt om inkomsten te genereren.

Met een lening spring je verder

Een goed financieel plan vormt de basis van een geslaagde investering. Waar moet je opletten bij het kopen van een woning om te verhuren? Je moet weten hoeveel je kunt investeren én wat de kosten en huuropbrengsten zullen zijn. Het grote voordeel van een opbrengsteigendom is dat je (een deel van) de opbrengst kunt gebruiken om de aankoop te financieren. Het is dus niet altijd nodig om meteen het hele bedrag zelf op tafel te leggen. Een hypothecaire lening verhoogt je slagkracht aanzienlijk. Hoeveel kan ik lenen voor een opbrengstwoning? Banken vragen doorgaans 20 à 30 procent eigen inbreng bij een krediet voor een investeringspand. Dankzij de huurinkomsten kun je dus toch investeren met een beperkte eigen inbreng.

De voordelen van investeren in een opbrengsteigendom

Er zijn heel wat redenen om te investeren in een opbrengsteigendom. Je bent verzekerd van interessante huurinkomsten op lange termijn. Intussen blijft de waarde van jouw vastgoed stijgen. Je kunt het ook zien als een investering voor de toekomst van jezelf of je gezin. Enkele voorbeelden van ideale investeringen zijn studentenkamers in de stad waar je kinderen later zullen studeren. Of een leuk appartement aan de zee voor je oude dag. Heb je voldoende middelen om een volledig gebouw te kopen, dan beslis je bovendien alles zelfstandig, zonder andere mede-eigenaars.

Wat is een goede opbrengstwoning?

Er zijn heel wat factoren waar je op moet letten. Adviseurs van Infinimo helpen je graag om te bepalen welke opbrengsteigendom het best past bij jouw mogelijkheden en wensen. Bovendien kan Infinimo meteen aan de slag om de juiste huurders te vinden voor het pand. Huurprijzen correct inschatten, is vooral een kwestie van ervaring en kennis van de vastgoedmarkt. Zowel de locatie van de opbrengsteigendom (zodat je zeker bent van een vlotte verhuur) als de algemene staat (zodat je minder kosten hebt voor renovatie) zijn belangrijke factoren waarin ervaring het verschil maakt.

Bekijk hier de opbrengsteigendommen van Infinimo of neem contact op voor persoonlijk advies.

Waarom een opbrengsteigendom ook voor jou interessant kan zijn
Terug naar overzicht
Gratis
waardebepaling
Blijf op
de hoogte
pinterest