Zo maak je je huis verkoopklaar

Zo maak je je huis verkoopklaar

Een huis dat mooi wordt gepresenteerd, raakt doorgaans sneller verkocht en haalt een betere prijs. Enkele do’s-and-don’ts.

Je kent het wel: dat mooie huis dat je op een immosite aanklikt, blijkt er vanbinnen behoorlijk deprimerend uit te zien. En dat ligt vaak niet aan de ruimtes zelf, maar aan de rommel: stapels was in de woonkamer, de resten van het onbijt nog op tafel, onbestemde hopen troep overal… Om de kwaliteit van hun interieurfoto’s lijken veel verkopers zich nauwelijks te bekommeren. Met als winnaar in de categorie fotoblunders: de man die niet doorhad dat hijzelf te zien was in de spiegel. In zijn blootje. Een grote hit op sociale media, dat wel, maar of het de verkoop boostte?

Ook bij bezoeken aan een woning is het vaak hetzelfde liedje: waarom nog opruimen of poetsen als we binnenkort toch weg zijn, lijken veel eigenaars te denken. Jammer, want een woning kopen is geen puur zakelijke transactie. Potentiële kopers moeten verliefd worden op je huis, en dat wordt een pak makkelijker als je de sterke kanten in de verf zet. Ter vergelijking: naar een eerste date ga je toch ook niet op geruite pantoffels en in een versleten training? Je moet de liefde een handje helpen.

Dat doe je in de eerste plaats natuurlijk door flink te poetsen en op te ruimen. Je woning moet ogen alsof ze zo in een interieurblad kan. Daarnaast is het zeker een troef als je huis nog bemeubeld is, wat leven en warmte uitstraalt. Maar anderzijds kan het vaak geen kwaad om toch een aantal meubels te verwijderen: het zorgt voor een rustiger uitzicht en doet de ruimtes beter uitkomen. Mensen komen immers naar een huis kijken, niet naar een uitstalling van je interieursmaak.

Echt gaan renoveren is meestal niet nodig. Want misschien is die nieuwe keuken of badkamer helemaal niet naar de smaak van de koper. Ervoor zorgen dat alles er netjes uitziet en naar behoren werkt, loont daarentegen weer wel. Geen lekkende leidingen, loshangende kastdeuren of kapotte apparaten dus. En met een likje verf om een en ander op te frissen, kun je nooit kwaad. Al mogen de schilderwerken natuurlijk niet dienen om gebreken te camoufleren.

En tot slot nog enkele tips om die trieste interieurfoto’s te vermijden. Fotografeer je woning in daglicht, liefst op een zonnige dag. En zelfs dan mag er hier en daar een lampje aan, voor warmte en sfeer. Ruim natuurlijk flink op en verwijder gerust wat meubels voor een mooier beeld. Zorg hier en daar voor een leuk accent. En gebruik geen te grote groothoeklens: je woning ziet er dan wel ruimer uit, maar de ontgoocheling bij een bezoek is des te groter.

Een perfecte eerste indruk geldt ook voor de verkoop van uw woning. Daarom laten wij, bij Infinimo niets aan het toeval over en kiezen wij bewust voor een maximale en professionele presentatie van elk vastgoedproject (ongeacht de prijsklasse).

Contacteer ons voor meer info.

Zo maak je je huis verkoopklaar
Terug naar overzicht
Gratis
waardebepaling
Blijf op
de hoogte
pinterest